Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca eficientizarea muncii, se pot face schimbari de loc de munca, felul muncii, program de munca, salariu, etc...in cazul in care nu exista lege sau hotarare/ordin date pentru a efectua aceste modificari ?
Modificarea unilaterala a fisei postului ridica in continuare controverse - subiect pe care l-ati mai discutat in alte topicuri .
Potrivit art.40 alin.1 C.mun., angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.......
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.......
Opiniile exprimate in doctrina - chiar daca nu constituie izvor de drept - sunt unanime în ce priveşte concluzia că angajatorul nu poate modifica definitiv felul muncii decât cu acordul salariatului. Însă încredinţarea de către angajator salariatului a unor sarcini suplimentare, care se încadrează în specialitatea acestuia, nu constituie o modificare a felului muncii.
In speta, angajatorul poate decide asa ceva, insa salariatul este indreptatit sa conteste decizia luata de angajator.
V-am explicat anterior, angajatorul poate decide asa ceva, insa salariatul este indreptatit sa conteste decizia luata de angajator.
Totul are ca temei art.40 alin.1 lit. b si c C.mun. - doua texte de lege care, in opinia mea, ar trebui sa aiba un continut mai clar, avand in vedere si prevederile art.17 C.mun.
Fisa postului
alex.v
Buna ziua.
O fisa a postului poate fi modificata fara acordul titularului postului, prin adaugarea de noi atributii? Dar fara sa se schimbe denumirea ... (vezi toată discuția)